Ta en kurs om hur du kan jobba hemifrån

Våren 2020 var starten på en ny era då många valde att jobba hemifrån. I Sverige diskuteras det till och med att lagstifta om rätten att få jobba hemma. Men att jobba från hemmet är inte alltid så enkelt och det finns saker som måste justeras för att det här ska fungera.

Du kan faktiskt ta en kurs om att jobba hemifrån för att få det här att fungera. Linkedin har en särskild kurs för detta som är helt gratis och det finns fler alternativ. Vad är det du behöver lära dig, du kan ju ditt jobb!

Saker som du behöver få koll på

För att kunna jobba hemifrån behöver du få ordning på en del tekniska saker. Utöver att du givetvis måste arrangera en arbetsplats finns det tekniska lösningar som ska till. Du behöver en internetlösning som är säker och bästa metoderna för kommunikation med dina chefer och medarbetare.

Det kan också vara så att du behöver lära dig hur du ska jobba med fildelning och en bra molntjänst för att jobbet ska flyta på när du och dina medarbetare inte är i samma lokaler. Det här är inte svårt men räkna med att det kan ta några dagar innan du får full koll på alla tekniska lösningar som måste till för att du ska kunna jobba hemifrån.

Hitta kurser

Blogg