Vad behöver du för en datorkurs på distans?

kurs på distans

För många är det en fantastisk möjlighet att kunna ta en datorkurs hemifrån. En enkel kurs kan vara allt som krävs för att ge nya karriärmöjligheter. Men vad behöver du för att kunna genomföra en datorkurs på distans? Det tar vi en titt på här!

En bra dator med rätt program

Beroende på kursens karaktär kan du behöva en bärbar eller stationär dator med specifika möjligheter. Till exempel kan en kurs i grafisk design kräva en dator med ett kraftfullt grafikkort, medan en grundläggande programmeringskurs kanske inte kräver lika mycket.

Se till att din dator uppfyller specifikationerna som krävs för din kurs. Du kan behöva mjukvara, särskilda tillbehör som högtalare och ritverktyg och mer. Det är ofta så att kurser online listar vad som kommer att krävas. De kan också ge dig länkar och rabatter för specifika program som du behöver.

I vissa fall så får du specialgjorda program som är särskilt till för kursen. Har du bara en hyffsat modern dator så lär det hela fungera fint. En excelkurs kommer ju inte kräva mer än ett standard officepaket fast en seo kurs kan ha krav på lite mer avancerade verktyg som förvisso kan vara gratis men som ändå måste laddas ner och installeras inför kursen.

Exempel på programvara som kan krävas är:

  • Adobe Photoshop för bildhantering
  • Illustrator för bild och text
  • Windows
  • Mac OS
högtalare
Har du högtalare som fungerar med din dator?

En snabb anslutning till nätet

En stabil, höghastighetsanslutning till internet är avgörande för att få tillgång till onlinekursmaterial, videoföreläsningar och webbaserad programvara. Det här är också nödvändigt för att delta i interaktiva delar av kursen som live-webinarier eller diskussionsforum.

Missa inte hörlurar!

Om du ska studera på din mobiltelefon eller på en dator som finns på en plats där andra befinner sig är hörlurar ett måste. De ser till att du hör kursmaterialets video- och ljuddelar ordentligt samt att du inte stör andra omkring dig.

Skapa en produktiv arbetsyta

Rent fysiskt så kanske du tänker att du inte behöver mer än ett bra bord och en bekväm stol för att ta en datorkurs hemifrån. Det här är ju inte som att ta truckkort eller bli siminstruktör. En produktiv arbetsyta kan avsevärt förbättra din inlärningsupplevelse.

Det är till exempel viktigt att ha ett tyst och bekvämt utrymme för dina studier. Se till att din arbetsyta är väl upplyst och fri från distraktioner. Kanske behöver du hitta en plats där du kan låsa in dig eller ett hörn i trädgården där det går att plugga då vädret tillåtet det.

Du behöver motivation och engagemang

Visst är det möjligt att hitta en riktigt bra kurs online. Idag kan digitala distansutbildningar jobba med verktyg som video för att skapa ett större engagemang. Men det är upp till dig att jobba med motivation. Du behöver sätta tydliga mål och se till att ha en rutin för studierna. Detta särskilt om du inte kommer att ha några prov eller andra krav på att bevisa att du lärt dig något av kursen.

Här är tips för att motivera dig själv:

Hitta kurser

Blogg