Universitetsstudier på distans – fungerar det?

Du vill bo i Spanien ett tag till men det är verkligen dags att göra något åt framtiden med tanke på yrke och jobb. Så ser du att Mittuniversitetet erbjuder en kurs för att bli översättare på distans. Du bor ju i Spanien och har redan bra koll på språket så det här känns ju perfekt.

Men fungerar universitetsstudier på distans?

Du kan plugga på distans och få högskolepoäng och det gör att du kommer åt en mängd utbildningar utan att behöva flytta. Perfekt när du vill bo utomlands och då du kanske redan har familj och inte kommer att kunna pendla till annan ort under flera månaders tid.

Det finns också nätkurser som inte ger poäng och som är öppna för alla. Dessa kan fungera fint när du känner att själva innehållet är viktigare. Du kanske redan nu jobbar inom området och om du bara kunde fördjupa dig lite mer vore det en stor hjälp.

Du måste ha disciplin

För att universitetsstudier på distans ska fungera måste du vara disciplinerad. Det gäller att hitta ett schema för plugg som kommer att fungera för dig. Dessutom ska du ha tillgång till tekniken som krävs för att kommunicera och närvara då det blir lektioner som ges över nätet.

God internet-förbindelse är viktigt men också saker som kamera och högtalare för att till exempel kunna närvara vid ett möte som sker online.

Hitta kurser

Blogg